Κεντρική Σελίδα Photo Gallery Videos Links Επικοινωνία    
   Biography
ΙΣΡΑΗΛ / ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ISRAEL / PALESTINE
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ/ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - RESOLUTIONS
ΛΙΒΑΝΟΣ / LEBANON
  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ/ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - RESOLUTIONS
ΑΛΒΑΝΙΑ 1997-2000
ΑΙΓΥΠΤΟΣ/EGYPT
ΣΥΡΙΑ/SYRIA
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ - SUGGESTED ARTICLES
  Αρθρα κατά ημερομηνία
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ - SUGGESTED ARTICLES
Δικαστήριο της Υεμένης, έπαυσε το γάμο οχτάχρονης με τον τριαντάχρονο σύζυγό της. 16/4/2008
Δικαστήριο της Μέσης Ανατολής εξέδωσε απόφαση διαζυγίου μιας οχτάχρονης από τον τριαντάχρονο σύζυγό της και επιδίκασε υπέρ αυτού αποζημίωση.Το πρωτοφανές αυτό, στα δικαστικά χρονικά, περιστατικό έλλαβε χώρα στην Υεμένη και όσο κι αν εντυπωσιάζει, δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην πραγαμτικότητα της Μέσης Ανατολής.

 

Η προσφυγή στο δικαστήριο της Υεμένης έγινε από τη δικηγόρο Σάθα Νάσερ ή οποία ταυτόχρονα είναι ενεργό μέλος διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην προσφυγή που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, το οχτάχρονο κορίτσι είχε καταγγείλει άσκηση σωματικής βίας από το σύζυγό της, ο οποίος αφού πρώτα τη χτυπούσε σε όλο της το σώμα, τη βίαζε στη συνέχεια.

Το δικαστήριο αποφάσισε να λύση το γάμο και επιδίκασε υπέρ του συζύγου το ποσό των 250 $. Ένας εκ των ακροατών της δίκης προσφέρθηκε να πληρώσει το ποσό, αφού η οικογένεια της μικρής δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στην επιβαλόμενη δαπάνη για τη λύση του γάμου.
Το δικαστήριο αρνήθηκε να γνωστοποιήσει το σκεπτικό στο οποίο στηριχτηκε για να επιβάλει αποζημίωση στο τριαντάχρονο σύζυγο.

Εκατοντάδες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις μικρών αγοριών και κοριτσιών στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν έρχονται στην επιφάνεια αφού η πώληση παιδιών - κυρίως οικογενειών βεδουίνων - είναι κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται από τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που κατά καιρούς επιχείρησαν να σπάσουν το απόστημα του παιδικού δουλεμπορίου δέχθηκαν απειλές και χρειάστηκε να φυγαδευθούν από τις χώρες που εργάζονταν.
Το φαινόμενο της οχτάχρονης από την Υεμένη, είναι το μοναδικό που έλλαβε τόση δημοσιότητα - και κατάφερε να φτάσει στο δικαστήριο τα τελευταία πέντε χρόνια - χάρη στην επιμονή της δικηγόρου ακτιβίστριας.

 

 
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
8/12/2010
The Peace and ...the Process Part 1
  Προβολή
7/12/2010
The Peace and ...the Process Part 2
  Προβολή
5/12/2010
Breaking The Silence 1/3
  Προβολή
Περισσότερα Βίντεο       
   Breaking The Silence 2/3
   Breaking The Silence 3/3
   American-Israeli tension over East Jerusalem policy
   Hebron Settlement April 2010
   Nabi Saleh
   Silwan
   Jordan River for ERT-Greece
   60 years of Israel 3
   60 years of Israel 2
   60 years of Israel 1
   Gaza Closure 2008
   Syria 3/6
   Syria 2/6
   Syria 1/6
  Περισσότερα Βίντεο  
 
 
 
Copyright © 2008 All Rights Reserved | Privacy Policy | Created by "Sheismartha Studios"