Κεντρική Σελίδα Photo Gallery Videos Links Επικοινωνία    
   Biography
ΙΣΡΑΗΛ / ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ISRAEL / PALESTINE
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ/ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - RESOLUTIONS
ΛΙΒΑΝΟΣ / LEBANON
  ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ/ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - RESOLUTIONS
ΑΛΒΑΝΙΑ 1997-2000
ΑΙΓΥΠΤΟΣ/EGYPT
ΣΥΡΙΑ/SYRIA
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ - SUGGESTED ARTICLES
  Αρθρα κατά ημερομηνία
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ - SUGGESTED ARTICLES
Αθήνα live, Μάιος 2010 6/5/2010
Δεν ξέρω αν πραγματικά η Ελλάδα υπήρξε κάποτε κομμάτι της Ευρώπης. Εξαρτάται άλλωστε πως προσεγγίζεις το ζήτημα. Γεωγραφικά, φυλλετικά. Έχει διαφορά.Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι στα τόσα χρόνια που καλύπτω τη Μέση Ανατολή, είναι η τέταρτη φορά που η ελληνική ειδησεογραφία ανεβαίνει στο βάθρο της παγκόσμιας ενημέρωσης.Ολυμπιάδα, Φωτιές, Δεκεμβριανά, και ο Μάης της Αθήνας του 2010.

Η είδηση της χθεσινής πορείας, ο όγκος της, ο παλμός της, τα πρόσωπα, η απογοήτευση, το μίσος, η αγωνία για το άγνωστο, οι τύποι με τις μολότωφ κι ένας γεράκος που πετάει  πέτρες, όλα μαζί, σε μια εικόνα.
Σε ζωντανή σύνδεση στην πλειοψηφία των ξένων μέσων ενημέρωσης. Από τα διεθνή μέχρι τα τοπικά της Μέσης Ανατολής. Η Αθήνα live.
Φλόγες που ξεπηδούσαν από ένα κτήριο στη Σταδίου. Ο καπνός που αναδύεται πάνω από σκεπές και κεραίες στο κέντρο της πόλης, από άλλη κάμερα κάπου μακρύτερα και σε άλλο κανάλι.
"Breaking news : At least one dead in a central Bank arson" ήταν ο τίτλος.
Όποιο κανάλι κι γύριζα η Αθήνα ήταν εκεί.
Το Ισραήλ ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους παλαιστινίους. Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον Τζώρτζ Μίτσελ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και είχε χθές το πρωί συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι η περιοχή, δεν διανύει και την πλέον ειρηνική περίοδο.  Στα Ιεροσόλυμα, σχεδόν καθημερινά οι έποικοι, οι παλαιστίνιοι κι οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ διεκδικούν, άλλοι το δίκιο τους κι άλλοι τα οράματα και τις γραφές.
Κι όμως σε ετούτο τον τόπο, η Ελλάδα έπαιξε εχθές, πρώτη είδηση και μάλιστα για εννέα λεπτά.
Η επανέναρξη του διαλόγου με τους παλαιστίνιους μετά από δέκα και πλέον χρόνια, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Στο Λίβανο η αντιπαράθεση για τις δημοτικές εκλογές συνεχίζεται κι ακολουθεί και δεύτερος γύρος. Η ελληνική οικονομία ωστόσο κέρδισε τις καρδιές των δημοσιογράφων. Σιήτες, Σουνίτες, Δρούζοι, χριστιανοί φαλαγγίτες κι όσοι άλλοι συναθροίζονται στο πολύχρωμο Λιβανέζικο μωσαικό διάλεξαν Ελλάδα για την ενημέρωσή τους.
Όταν τέλος η ιρακινή τηλεόραση σε επιλέγει ως πρώτο θέμα, τότε αυτό από μόνο του είναι θέμα.

Η Ελλάδα «πουλάει» περισσότερο. Μπορεί να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.  Μπορεί τα ομόλογά της να ακούν στο όνομα Junk.
Ωστόσο στη πλάτη της Ελλάδας παίζονται πολλά χρήματα. Για την ακρίβεια το μέλλον του ευρώ. Η δύναμη και η διαχρονικότητα του νεώτερου και ισχυρότερου παγκοσμίως νομίσματος διακυβεύονται σε πορείες, διαδηλώσεις, ζωντανές συνδέσεις, οικονομικές αναλύσεις και αξιολοξήσεις ανάξιων και διεφθαρμένων οικονομικών οργανισμών.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι χειρότεροι. Όχι μόνο για την Ελλάδα. Για την Ευρώπη συνολικά. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία βαριαστενάζουν αλλά κρατούν ακόμα.
Το μεγάλο διακύβευμα όποιου κερδίσει τις εκλογές στην Αγγλία θα είναι η οικονομία και η αποφυγή χρεοκοπίας.
Το κανόνι μπορεί να έσκασε πρώτα στη χώρα μας. Το ωστικό κύμα όμως πυροδοτεί και τις υπόλοιπες παρηκμασμένες πυριτιδαποθήκες του Ευρωπαικού Νότου.

Ίσως έτσι να αποδυκνείονται και οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ευρώπη. Μπορεί λοιπόν η γερμανική δεξιά να φωναζε σε εμάς τους έλληνες με τους διεφθαρμένους πολιτικούς που λαδώνονται από γερμανικές εταιρείες ότι: "χρεοκοπήσατε, παραδεχτείτε το". Όντως χρεοκοπήσαμε. Όπως και κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι που δεν τολμούν να το φωνάξουν ακόμα. Ωστόσο το ερώτημα που μένει να απαντηθεί και θα απαντηθεί σύντομα είναι, μήπως τελικά η χρεοκοπία της Ελλάδας αποτελεί μια μικρογραφία της γενικότερης οικονομικής πραγματικότητας της Ευρώπαικής Ένωσης;

 
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
8/12/2010
The Peace and ...the Process Part 1
  Προβολή
7/12/2010
The Peace and ...the Process Part 2
  Προβολή
5/12/2010
Breaking The Silence 1/3
  Προβολή
Περισσότερα Βίντεο       
   Breaking The Silence 2/3
   Breaking The Silence 3/3
   American-Israeli tension over East Jerusalem policy
   Hebron Settlement April 2010
   Nabi Saleh
   Silwan
   Jordan River for ERT-Greece
   60 years of Israel 3
   60 years of Israel 2
   60 years of Israel 1
   Gaza Closure 2008
   Syria 3/6
   Syria 2/6
   Syria 1/6
  Περισσότερα Βίντεο  
 
 
 
Copyright © 2008 All Rights Reserved | Privacy Policy | Created by "Sheismartha Studios"